Malzeme: 1 paket cilekli jole, 1 su bardagi mevsim meyvasi (cilek, bogurtlen, likapa gibi), 1 su bardagi un, 1 su bardagindan iki parmak az seker, yarim su bardagi sivi yag, 3 su bardagi sut, 4 tane damla sakizi.
Yapilisi:
Yapilisi:
- Jole paketin uzerinde ki tarife gore hazirlanir. Kullanmak istediginiz kalibin icine naylon saran serilir ve uzerine jole dokulur, buzluga konulur.
- Diger tarafta damla sakizli muhallebi, bu tarifte yazildigi gibi hazirlanir.
- Buzdolabinda ki donmus jolenin uzerine bir kat damla sakizli muhallebi dokulur.
- Uzerine ince bir tabaka krema surulur.
- Mevsim meyvalari yayilir.
- Tekrar bir kat krema surulur.
- En ustune tekrar kalan damla sakizli muhallebi yayilir.
- Buzdolabinda bir gece bekletilir ve ertesi gun servis yapilir.