Sunday, February 25, 2007

DAMLA SAKIZLI PASTA

Malzeme: 1 su bardagi un, 1 su bardagindan iki parmak az seker, yarim su bardagi sivi yag, 3 su bardagi sut, 4 tane damla sakizi, 1 paket petit-beur biskuvi (400 gr), ayrica yarim bardak sut.

Yapilisi:

  • Bir kapda siviyagda unu sararana dek, kavurun.
  • Uzerine sekeri, sakizlari ve sutu ekleyin ve kaynayana dek surekli karistirin.
  • Kaynamaya baslayinca (kati bir kivam elde edeceksiniz) atesten alin.
  • Tepsinin (ben en kucuk boy borcam kullandim) en altina bir kat muhallebiden dokun.
  • Uzerine sute batirip yumusattiginiz biskuvilerden iki kat doseyin.
  • Uzerine tekrar kalan muhallebiyi dokun.
  • Hindistan cevizi veya tarcin veya findik/fistik ile susleyip, servis yapin.