Saturday, February 10, 2007

MUZLU RULO PASTA

Malzeme:
Keki: 4 yumurta, 4 corba kasigi toz seker, 4 corba kasigi un, 2 adet muz, 1 kabartma tozu, 2 kasik kakao

Kremasi: 3,5 su bardagi sut, 3 corba kasigi tepeleme un, 1,5 su bardagi seker, 1 yumurta, 125 gr tuzsuz tereyagi, 1 paket vanilya

Yapilisi:

Keki:
  • Yumurtalari ve sekeri 5 dakika kadar kopuk kopuk olana dek iyice karistirin.
  • Uzerine unu, kabartma tozunu, kakaoyu ekleyip, tekrar hafifce bir karistirin.
  • Tepsiye aluminyum folyo serip, uzerine bu kek hamurunu dokun.
  • 175 derecede pisirin.
  • Pisen keki folyo ile tepsiden alip, bir havlu bezin uzerine oldugu gibi koyun, ve sicak sicak, rulo halinde sarin ve ilinana kadar bekleyin.

Not: Incecik bir kek olacak, bu sizi sasirtmasin. Hamuruna kakao koymayip, sade bir kek de yapabilirsiniz. Yada kakao yerine, cikolata, veya limon, portakal rendesi veya findik, fistik, istediginizi koyabilirsiniz.

Kremasi:

  • Yagi eritip ilitin, uzerine unu, sekeri, yumurtayi, vanilyayi ekleyip dusuk ateste iyice karistirin.
  • Uzerine yavas yavas sutu ekleyin, bir yandan surekli karistirarak top top olmamasina ve tencerenin dibine yapismamasina dikkat edin.
  • Kaynayana dek, surekli karistirin.
  • Yumusak ve sulu olmayan bir krema elde edeceksiniz.

Not: Kremasina da arzu ederseniz, muz parcalari veya findik, fistik veya hindistan cevizi eklemek tamamen sizin tercihinize kalmis.

  • Rulo yaptiginiz keki acin,
  • aluminyum folyoyu keke zarar vermeden cikarip, keki bir tepsiye alin.
  • Kekin icine kremasini surun (yaklasik 2/3 krema).
  • En basina, muzlari boylu boyunca yerlestirin.
  • Tekrar keki cok sikmadan rulo yapin.
  • Tasan kremayi ve geri kalan 1/3 kremayi rulo pastanin uzerine, yanlarina surun.
  • Uzerini cikolata parcalari veya findik/fistik veya hindistan cevizi, nasil arzu ederseniz susleyin.
  • Buzdolabina kaldirip, ertesi gun servis yapin.