Keki: 4 yumurta, 4 corba kasigi toz seker, 4 corba kasigi un, 2 adet muz, 1 kabartma tozu, 2 kasik kakao
Kremasi: 3,5 su bardagi sut, 3 corba kasigi tepeleme un, 1,5 su bardagi seker, 1 yumurta, 125 gr tuzsuz tereyagi, 1 paket vanilya
Yapilisi:
Keki:
- Yumurtalari ve sekeri 5 dakika kadar kopuk kopuk olana dek iyice karistirin.
- Uzerine unu, kabartma tozunu, kakaoyu ekleyip, tekrar hafifce bir karistirin.
- Tepsiye aluminyum folyo serip, uzerine bu kek hamurunu dokun.
- 175 derecede pisirin.
- Pisen keki folyo ile tepsiden alip, bir havlu bezin uzerine oldugu gibi koyun, ve sicak sicak, rulo halinde sarin ve ilinana kadar bekleyin.
Not: Incecik bir kek olacak, bu sizi sasirtmasin. Hamuruna kakao koymayip, sade bir kek de yapabilirsiniz. Yada kakao yerine, cikolata, veya limon, portakal rendesi veya findik, fistik, istediginizi koyabilirsiniz.
Kremasi:
- Yagi eritip ilitin, uzerine unu, sekeri, yumurtayi, vanilyayi ekleyip dusuk ateste iyice karistirin.
- Uzerine yavas yavas sutu ekleyin, bir yandan surekli karistirarak top top olmamasina ve tencerenin dibine yapismamasina dikkat edin.
- Kaynayana dek, surekli karistirin.
- Yumusak ve sulu olmayan bir krema elde edeceksiniz.
Not: Kremasina da arzu ederseniz, muz parcalari veya findik, fistik veya hindistan cevizi eklemek tamamen sizin tercihinize kalmis.
- Rulo yaptiginiz keki acin,
- aluminyum folyoyu keke zarar vermeden cikarip, keki bir tepsiye alin.
- Kekin icine kremasini surun (yaklasik 2/3 krema).
- En basina, muzlari boylu boyunca yerlestirin.
- Tekrar keki cok sikmadan rulo yapin.
- Tasan kremayi ve geri kalan 1/3 kremayi rulo pastanin uzerine, yanlarina surun.
- Uzerini cikolata parcalari veya findik/fistik veya hindistan cevizi, nasil arzu ederseniz susleyin.
- Buzdolabina kaldirip, ertesi gun servis yapin.