Saturday, February 10, 2007

CIKOLATALI TRUFF

Malzeme:

1+1/3 kap krema (Amerika'da olanlar icin whipping cream)
1/4 kap kahverengi seker,
1/4 cay kasigi tuz,
1/4 kap rum (ben koymadim)
2 cay kasigi vanilya,
450 gr yaritatli cikolata (kucuk parcalara ayrilmis) (semisweet chocolate)
450 gr sutlu cikolata (kucuk parcalara ayrilmis) (milk chocolate)
dovulmus findik/fistik, vs ve de susleme sekerler

Yapilisi:
  • Krema, seker, tuz ve vanilya bir kabin icinde orta ateste seker eriyene dek karistirin.
  • Daha sonra atesten alip, uzerine cikolatali ekleyin.
  • Eger cikolatalar erimezse, tekrar atesin uzerine, dusuk isida cikolatalar eriyene dek, koyup, karistirin.
  • Daha sonra bu karisimi sig ve yayvan bir kaba alin.
  • Yaklasik 1 saat kadar sonra, kucuk parcalar alarak, yuvarlak top sekilleri verin.
  • Findik, fistik vs ile susleyerek, istediginiz kaba dizin.

Not: Sogutma islemi sirasinda, ben hic buzdolabina koymadim. oda isisinda sogutmak yeterli oluyor.

Ref: America's Favorite Brand Name-Holiday Recipes