Malzeme: 4 yumurta, 1 su bardagi sut, 1 su bardagi seker, 1 cay bardagi zeytinyagi, 1 kabartma tozu, 1 vanilya, 1 portakal kabugu rendesi, yarim bardak tuzsuz aycekirdegi, yarim bardak tuzsuz fistik, yarm bardak susam, yarim bardak kuru uzum, alabildince un.
Yapilisi:
- Yumurtalari ve sekeri bes dakika kadar beyzalayana dek, cirpma teli ile cirpin.
- Uzerine sutu, yagi, kabartma tozunu, prtakal kabugunu, kuru uzumleri ekleyip yine karistirin.
- Aycekirdek, fistik ve susamdan birer kasik kenara ayirarak tum kuruyemisleri ekleyin, karistirin.
- En son alabildigince un ekleyin. Kasikdan yumusakca dokulecek kivamda bir hamur elde edecegiz.
- Kaliplarinizi yaglayip, hamurlari kaliblara dokun.
- Geri kalan aycekirdegi, fistik ve susamdan hamurlarin uzerine goz karari dokun.
- 175 derecede pisirin.
kek pisene dek firini hic acmayin.
kek soguyunca kaliplardan cikarin.