Thursday, February 15, 2007

SATRANC KEK/SATRANC PASTA

1. Kek hamuru icin malzeme:
4 yumurta, 1 su bardagi toz seker, 1 kabartma tozu, 1 su bardagi sut, 1 cay bardagi zeytinyagi, 1 vanilya, 2 su bardagi + 2 parmak un (un miktari unun cinsine gore degisebilir-yumusak, kasikla akabilen bir kek hamuru elde edilene dek un ekleyiniz)
2. kek hamuru icin malzeme:
yukarida ki malzemenin aynisi, ilave olarak eger pembe bir kek istiyorsaniz 3 kasik cilekli nesquik, eger cikolatali bir kek istiyorsaniz 3 kasik kakao, yada siz alternatifleri istediginiz gibi cogaltabilirsiniz.
Ayrica:
Uzeri icin hazir cilekli krema, ara katlar icin hazir beyaz krema, 3 kasik sut
Ve tabii ki asagida ki kek kalibi.

Yapilisi:
  • Klasik kek hamurlarimizi hazirliyoruz.
  • Once yumurtalar ve seker bes dakika kadar kopurene dek, cirpma teli ile iyicene cirpilir.
  • Daha sonra, sut, yag, vanilya, kabartma tozu eklenir ve karistirilir.
  • En son un eklenir ve yumusak, kasikla rahatca akabilen kivamda kek hamuru yapilir.
  • Ayni sekilde pembe (veya kakaolu) kek hamuru da hazirlanir.
  • Kaliba, asagida ki gibi hamur dokulur (pembe-beyaz-pembe) ve 1. kek 175 derecede pisirilir.

  • Kalib cikarilir ve boylece kekin ilk kati hazirlanmis olur.
  • Kekin ikinci kati icin ayni hamurlar yerleri degistirilerek (beyaz-pembe-beyaz), tekrar kaliba dokulur ve yine ayni sekilde pisirilir.
  • Ikinci kat kek de kalibdan cikarilinca, ucuncu kat hazirlanir.
  • Ucuncu kat kekin hamuru ayni birinci kekin hamuru gibi (pembe-beyaz-pembe)yerlestirilir. Ve ayni sekilde pisirilir.
  • Ucuncu kat kek de hazirlaninca, her kata beyaz krema surulerek, kekler ust uste yerlestirilir.
  • Kek katlarini istediginiz kadar artirabilirsiniz tabii. Ama uc kat bizim normal kekler kadar oluyor.
  • En ustune tekrar krema surulur ve yine ayni sekilde kekin etrafi da krema ile kaplanir.
  • Krema icin, hazir cilekli kremayi (strawberry wheaping cream) 3 kasik sutle mikserde iyice karistirarak yumusak bir krema yaptim. Ayni sekilde beyaz kremayi da sutle yumusatarak, kolay surulen bir krema yaparak ara katlarda kullandim.