Monday, May 28, 2007

ISGINLI (RAVENTLI) CILEKLI PAY

Malzeme:

Hamuru icin: 2 kap tam un, 2 yemek kasigi seker, 3/4 cay kasigi tuz, 3/4 kap tuzsuz tereyag (1/2 inch kuplere kesilmis), 7 yemek kasigi soguk su

Dolgu icin: 10 kap (2,5 pound) isgin (ravent) (yaklasik 2 cm uzunlugunda kesilmis), 1 kap seker, 1/4 kap portakal suyu, 2,5 cay kasigi rendelenmis portakal kabugu, 1/4 kap cilek receli

Not: Tarif epicurious'dan. Orijinal tarifte seker miktari 2/3 kap + 2 cay kasigi olarak, cilek receli ise 1/4 kap olarak geciyordu. Fakat yorumlardan birinde bu miktarla pastanin tatsiz oldugu belirtilince, ben seker ve recel miktarini biraz artirdim.

Yapilisi:
  • Unu, seker ve tuzu once bir 5 saniye karistirin. Sonra margarini ekleyin. Daha sonra da suyu ekleyip, hamur yapin. Tarifte hamur karistirma makinasi kullaniliyordu ama ben hamuru elimde yaptim. Hamuru yogurduktan sonra biri buyuk ve digeri biraz daha kucuk olmak uzere iki tane kunk yapin. Naylon kagitla sarip, dolapta bir saat bekletin.
  • Isginlari, seker, portakal suyu ve portakal kabugu ile beraber, isginlar pisene dek once yuksek, sonra kisik ateste pisirin. Pisen isginlari kenara alip sogumasini bekleyin. Cok sulu olmussa, suyunu suzebilirsiniz. Isginlarla cilek receklini karistirip, kenarda bekletin.
  • Buyuk kunkle pay tepsisinin boyu kadar hamur acin ve yaglanmis kabiniza hamuru serin. Catalla uzerine delikler acin.
  • Uzerine dolgusunu dokun.
  • Diger kucuk hamuru acip, ince seritler halinde kesin ve payin uzerine sira ile dizin.
  • 375 F'de (190 C'de) uzeri kizarana dek, pisirin. Dondurma ile servis yapin.