Saturday, May 19, 2007

CIKOLATALI KAHVELI KURABIYELER (MOCHA VIENNESE SWIRLS)



Malzemeler: 4 ounces (115 gram) unsweetened cikolata (parcalanmis), 1 kap tuzsuz margarin, 6 yemek kasigi seker, 2 yemek kasigi kahve, 1+3/4 kap un (all purpose), 1/2 kap misir nisastasi

Susleme: 20 tane badem, 140 gram unsweetened cikolata (parcalanmis), hindistancevizi (istege bagli)

Yapilisi:
  • Firini 190 C'ye (375 F'ye) isitin.

  • Cikolatayi benmari usulu eritin.

  • Yagi ve sekeri cukur bir kapda karistirin. Cikolatayi ve kahveyi ekleyip tekrar karistirin.

  • Unu, misir nisastasini ekleyin, karistirin.

  • Krema torbasinin ucuna yildiz ucu takin ve tum hamuru icine koyun.

  • Tepsiye parsomen kagidi serip, uzerine krema torbasi ile kurabiye hamurunu sikin (asagida ki gibi).


  • Her bir kurabiyenin ortasina bir badem koyun.

  • Firinda yaklasik 15 dakika pisirin.

  • Pisen kurabiyeleri firindan cikarip sogumasini bekleyin.

  • Diger yandan cikolatayi benmari usulu eritin. Kurabiyelerin kenarlarini once cikolataya ve sonra da hindistancevizine batirin ve servis yapin.