Malzeme: 8 tane (175 gram) graham biskuvi veya burcak biskuvi, 2 su bardagi sut (4 kap), 1 su bardagi ince irmik, yarim su bardagi seker, 2 yemek kasigi hindistan cevizi, 2 yemek kasigi bugday nisastasi, 10-15 tane irice cilek, 1 su bardagi krema, 65 gram erimis margarin, 18 cm'lik kelepceli kalip.
Yapilisi:
- Irmik unu, bugday nisastasi, süt ve toz sekeri bir tencere icinde mikserle iyice cirpin ve once yuksek ateste, kaynamaya yakin kisik ateste surekli karistirarak pisirin. Pismesine yakin, hindistancevizini ekleyin. Yogun bir muhallebi elde edeceksiniz.
- Irmikli muhallebiyi kenara alip sogumasini bekleyin.
- Biskuvileri erimis yagla beraber rondoda iyice cekin.
- Kelepceli kalibin dibine biskuvileri yayin ve bir kasigin tersi ile iyice yapistirin.
- Cilekleri yikayip, ortadan kesin.
- Kelepceli kalibin tum cevresine cilekleri yapistirin.
- Ortasina sogumus irmikli muhallebiyi dokun.
- Buzdolabinda 1 saat kadar sogutun.
- Uzerine kremayi surup (bir kasik yardimiyla cileklerin arasina muhallebinin veya kremanin girmesini saglayin) tekrar buzdolabina kaldirin.
- Donunca, kelepceli kalipdan cikarip, servis yapin.