Thursday, May 31, 2007

CATLAK KURABIYE


Malzeme: 7 ounces (200 gram) kucuk parcalara kirilmis bittersweet veya unsweetened cikolata, 7 yemek kasigi tuzsuz tereyag, 1/2 kap seker, 3 yumurta, 1 cay kasigi vanilya, 1+3/4 kap tam un, 1/4 kap kakao, 1/2 caykasigi kabartma tozu, 1 fiske tuz

ayrica 1+1/2 kap pudra sekeri (uzerini suslemek icin)

Yapilisi:


  • Kalin bir tavada, dusuk isida cikolatayi ve tereyagini eritin.

  • Daha sonra uzerine sekeri ekleyip, karistirin.

  • Yumurtalari teker teker ekleyin ve her birini ekledikten sonra karistirin.

  • Vanilyayi ekleyip karistirin.

  • Cukur bir kaba unu, kakao, kabartma tozu ve tuzu koyun.

  • Cikolatali karisimi una yavasca ekleyip, yumusak bir hamur yapin.

  • Bir plastikle hamuru sarip, buzdolabina kaldirin ve en az bir saat bekletin.

  • Firini 325 F'ye (163 C) isitin.

  • Bir kabin icine pudra sekerini koyun.

  • Buzdolabindan cikardiginiz hamurdan bir dondurma kasigi ile veya yuvarlak bir kasikla hamur parcalari koparin, avucunuzda yuvarlak yapin ve pudra sekerinin icine daldirip, cikarin.

  • Tepsiye parsomen kagidi veya yagli kagit serip, uzerine kurabiyeleri 3 parmak ara ile dizin (1,5 inch).

  • Firinda 10-15 veya kurabiyelerin ustleri sertlesene dek (parmaginizla kontrol edebilirsiniz) pisirin.

  • Firindan cikarip, sogumasini bekleyin ve sogukken servis yapin.