Malzeme: 1 +3/4 kap seker, 5+1/4 kap hindistancevizi, 7 buyuk yumurta, 1 cay kasigi tuz, 2 yemek kasigi tuzsuz yag (erimis), 1 kahve kasigi badem ektrakti, 1 kahve kasigi vanilya ektrakti, 120 gram semisweet (yaritatli) cikolata, 1/2 kahve kasigi siviyag
Yapilisi:
- Firini 350 F (180 C'ye) isitin.
- tepsiye parsomen kagidini serin.
- Derin bir kabda seker, hindistancevizi, yumurta beyazlari ve tuzu ellerinizle karistirin.
- Erimis margarini, vanilyayi, badem ektraktini ekleyin ve karistirip, buzdolabinda 1 saat bekletin.
- Buzdolabindan cikardiginiz hamura elinizde yuvarlak toplar yapin.
- Bir spatula ile piramit sekilleri verin.
- Firinda 15 dakika kadar pisirin.
- Firindan cikarip soguyana dek bekletin.
- Benmari usulu erittiginiz cikolatadan birer kasik piramitlerin uzerine dokun.
- veya da piramit yerine top sekli verip ortasini parmaginizla bastirin ve bir kasik cikolata koyun.
Tarif Martha Stewart'dan alinmistir.