Saturday, May 19, 2007

HINDISTANCEVIZLI PIRAMITLER



Malzeme: 1 +3/4 kap seker, 5+1/4 kap hindistancevizi, 7 buyuk yumurta, 1 cay kasigi tuz, 2 yemek kasigi tuzsuz yag (erimis), 1 kahve kasigi badem ektrakti, 1 kahve kasigi vanilya ektrakti, 120 gram semisweet (yaritatli) cikolata, 1/2 kahve kasigi siviyag

Yapilisi:

  • Firini 350 F (180 C'ye) isitin.

  • tepsiye parsomen kagidini serin.

  • Derin bir kabda seker, hindistancevizi, yumurta beyazlari ve tuzu ellerinizle karistirin.

  • Erimis margarini, vanilyayi, badem ektraktini ekleyin ve karistirip, buzdolabinda 1 saat bekletin.

  • Buzdolabindan cikardiginiz hamura elinizde yuvarlak toplar yapin.

  • Bir spatula ile piramit sekilleri verin.

  • Firinda 15 dakika kadar pisirin.

  • Firindan cikarip soguyana dek bekletin.

  • Benmari usulu erittiginiz cikolatadan birer kasik piramitlerin uzerine dokun.

  • veya da piramit yerine top sekli verip ortasini parmaginizla bastirin ve bir kasik cikolata koyun.

Tarif Martha Stewart'dan alinmistir.