Sunday, May 13, 2007

YALANCI TAVUK GOGSU


Malzeme: 3 kasik tereyagi (veya margarin), 1 su bardagi un, 1 su bardagi seker, 1 paket vanilin, 4 bardak sut.
Yapilisi:
  • Yagi bir tencerede eritin, uzerine unu ekleyip, kisik ateste hafif sararana dek, kavurun.
  • Uzerine sutu, sekeri, vanilyayi ekleyip, surekli karistirarak, kayanayana dek pisirin.
  • Atesten alip, ilik olunca mikserle iyice cirpin.
  • Bir borcama dokup, buzdolabina kaldirin.
  • servis yapacaginiz zaman tarcinla susleyip servis yapin.
150 gr. margarin, 1 su bardağı un, 1 kaşık nişasta, 1,5 su bardağı şeker, 1 paket vanilin, 1 litre süt. orta boy tencerede yağı eritin. un ve nişastayı yağa ekleyip biraz kavurun. sonra kalan malzemeleri de ekleyip yoğun bir kıvama gelinceye kadar karıştırarak pişirin. ateşten alıp mikser ile birkaç dakika karıştırın. geniş bir borcam'a yayıp, buzdolabında soğutun. servis yapacağınız zaman tarçın ile süsleyin