Saturday, May 19, 2007

NEMO KURABIYELERI


Malzeme: 3/4 kap seker, 10 yemek kasigi erimis tereyag, 1 kahve kasigi kabartma tozu, 1 /2 kahve kasigi tuz, 2 yemek kasigi sut, 2 yemek kasigi vanilya, 1 buyuk yumurta, 2 kap un (all-purpose flour),

Ilaveten susleme icin: 2 kasik beyaz dondurucu krema, yarim cay kasigi kavunici boya, siyah yenilebilir susleme kalemi/kremasi

Yapilisi:
  • Bastaki dort malzeme (seker, tereyag, kabartma tozu, tuz) bir cukur kapda mikserle dusuk hizda karistirilir.

  • Sonra hizi yukseltilerek krema kivamina gelene dek iyice karistirilir.

  • Sonra hiz tekrar dusuge alinir ve sut, vanilya, yumurta eklenir ve karistirilir.

  • Unu ekleyip, yogurun. Iki ayri hamur yapip, naylonla sarin ve buzdolabina kaldirin.

  • Buzdolabinda bir saat beklettikten sonra, hamuru acin.

  • Nemo resmini kesip, hamurun uzerine yayin. Kucuk bir bicakla resmin etrafindan hamuru kesin ve parsomen kagidi serilmis tepsiye kestiginiz nemolari yerlestirin.

  • 175 derecede (350 F) 10-12 dakika pisirin.

  • Pisen nemolar soguyana dek bekleyin.

  • Bir bardak beyaz kremanin icine kavunici gida boyasi katarak, nemo rengini elde edin.

  • Tum nemolarin uzerini bu kavunici krema ile kaplayin ve kurumasini bekleyin.

  • Iki kasik beyaz kremayi torbaya koyup, en ince ucu takin ve beyaz seritleri cizin, gozleri yapin.

  • Siyah hazir yazma kalemi/susleme kalemi ile siyah seritleri yapin.

Not: Kurabiyelere sopa takmak isterseniz, kurabiyeleri pisirmeden once takin.

Not: Portakal kabugu rendesi cok guzel tad ve koku verdigi icin, ben hamuruna bir portakal kabugu rendesi kattim. Ama siz isterseniz, tarcin, zencefil de koyabilirsiniz.

Seker kurabiyelerinin kaynagi: Good Housing Step-by-step Great Dessert