Tuesday, December 18, 2007

YUFKALI KADAYIF



Malzeme: 500 gram kadayif, 1 paket boreklik phillo dough (veya 3 tane yufka), 1 su bardagi su, 1.5 su bardagi seker, yarim limon suyu, yarim paket (250 gram tereyagi), 1 su bardagi irice dovulmus ceviz





Yapilisi:



  • Su, seker ve limon suyu kaynatilir ve sogumasi icin bekletilir.

  • Boreklik phillo dough uc kat ust uste serilir (yufka kullanacaksaniz tek yufka yeterli),

  • Tereyag eritilir ve bir firca ile yufkanin her tarafi yaglanir

  • Kadayif uce ayrilir ve her bir yufkanin ucuna boylu boyunca dizilir

  • Uzerine ceviz boylu boyunca kasikla dokulur

  • Yufka rulo seklinde yirtmadan sikica sarilir

  • Ince dilimler halinde kesilir ve yaglanmis tepsiye dizilir

  • Firinda 350 F (180 C'de) pisirilir

  • Firindan cikar cikmaz uzerine soguk serbet dokulur

Veya da soguk kadayifa sicak serbet dokulur. Ama mutlaka biri sicak, digeri soguk olmali.