Malzeme: 500 gram kadayif, 1 paket boreklik phillo dough (veya 3 tane yufka), 1 su bardagi su, 1.5 su bardagi seker, yarim limon suyu, yarim paket (250 gram tereyagi), 1 su bardagi irice dovulmus ceviz
Yapilisi:
- Su, seker ve limon suyu kaynatilir ve sogumasi icin bekletilir.
- Boreklik phillo dough uc kat ust uste serilir (yufka kullanacaksaniz tek yufka yeterli),
- Tereyag eritilir ve bir firca ile yufkanin her tarafi yaglanir
- Kadayif uce ayrilir ve her bir yufkanin ucuna boylu boyunca dizilir
- Uzerine ceviz boylu boyunca kasikla dokulur
- Yufka rulo seklinde yirtmadan sikica sarilir
- Ince dilimler halinde kesilir ve yaglanmis tepsiye dizilir
- Firinda 350 F (180 C'de) pisirilir
- Firindan cikar cikmaz uzerine soguk serbet dokulur
Veya da soguk kadayifa sicak serbet dokulur. Ama mutlaka biri sicak, digeri soguk olmali.