Tuesday, December 25, 2007

KOURABIEDES (YUNAN)

Malzeme: 3/4 kap cekilmis ceviz, 1+1/2 kap un, 1/2 cay kasigi kabartma tozu, 1/2 cay kasigi tuz, 1/2 kap tuzsuz tereyagi (erimis), uzeri icin pudra sekeri, 1 buyuk yumurta sarisi, 1 tatli kasigi vanilya, 2 yemek kasigi portakal suyu, 3/4 kap seker

Yapilisi:
  • Yumurta sarisi, tereyag, seker, tuz, vanilya, portakal suyu mikserle karistirilir
  • Uzerine un, kabartma tozu, ceviz eklenir ve yumusak bir hamur yapilir
  • Hamur 1 saat oda sicakliginda bekletilir
  • Ceviz buyuklugunde hamurlar koparilarak elde yuvarlanir ve parsomen kagidi serilmis tepsiye dizilir
  • 350 F'de (175 C) onceden isitilmis firinda pisirilir
  • Sogukken uzerine pudra sekeri serpilir