Tuesday, December 25, 2007

IKI RENKLI KURABIYE


Beyaz hamur icin:
1/2 kap seker, 1/2 cay kasigi tuz, 1 buyuk yumurta, 1 kap tuzsuz tereyag (2 stick-Amerikadakiler icin), 2 kap un, 1 rendelenmis limon kabugu, 1 cay kasigi kabartma tozu

Cikolatali hamur icin:

1+1/4 kap toz seker, 3/4 kap kakao, 1/2 cay kasigi tuz, 1 kap tuzsuz tereyag, 1 buyuk yumurta, 1,5 kap un, 1 kasigi kabartma tozu

Yapilisi:
  • Yumurta, seker, tuz, erimis tereyagi ve limon kabugu beraber mikserle iyice cirpilir
  • Un ve kabartma tozu eklenir ve hamur yapilir
  • Beyaz hamur naylon bir torbaya konularak en az iki saat bekletilmek uzere buzdolabina kaldirilir.
  • Cikolatali hamur ayni sekilde hazirlanir, kakaoda eklenerek yogrulur ve ayni sekilde temiz bir naylon torbaya konularak buzdolabina en az 2 saat bekletilmek uzere kaldirilir.
  • Buzdolabindan cikarilan hamurlar acilir ve seritler halinde yanyana dizilip, cicek kalibi ile kesilerek iki renkli cicek yapilir.
  • Veya cikolatali ve beyaz ayri ayri katlar acilir, ust uste serilir ve incecik kesilerek iki renkli kurabiyeler yapilir.
  • Firin tepsisine parsomen kagidi serilir ve onceden isitilmis firinda 325 F (165 C)'de pisirilir