Tuesday, December 18, 2007

BURMA KADAYIF


Malzeme: 1 kilo kadayif, 1 su bardagi ceviz, 1 su bardagi su, 1.5 su bardagi seker, yarim limon suyu, yarim paket (250 gram tereyag)


Yapilisi:


  • Su, seker, limon suyu kaynatilir ve sogumasi icin kenara alinir

  • Kadayif uzunca serilir, uzerine irice dovulmus ceviz boylu boyunca dizilir

  • Kadayif bir ucundan baslamak uzere, sikica cevizler icerde kalacak sekilde dondurulur

  • Yaglanmis tepsiye sikica butun rulo vede bukulmus kadayiflar dizilir

  • Kadayiflarin uzerine bolca eritilmis tereyagi kasikla dokulur

  • Firinda 350 F(180 C) de pisirilir

  • Firindan cikan sicak kadayifin uzerine soguk serbeti dokulur.

Veya da soguk kadayifa sicak serbet dokulur. Ama mutlaka biri sicak digeri soguk olacak.