Tuesday, March 27, 2007

HANIM GOBEGI


Malzeme: 2 yemek kasigi tereyag, 1 cay kasigi tozseker, bir fiske tuz, 3 adet yumurta, 2 su bardagi un, 1,5 su bardagi su
Surubu: 2 su bardagi su, 3 su bardagi seker, yarim limon suyu
Kizartmak icin sivi yag
Yapilisi:
  • Erimis tereyag, su, tuz, seker ve undan yumusak bir hamur yapilir.
  • Bu hamur agir ateste agir agir 5-10 dakika kadar kisik ateste pisirilir.
  • Atesten alinan ve sogumus hamura, yumurtalar teker teker kirilir ve hamur iyice yogrulur.
  • Bu hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar koparilip, elde yuvarlanir ve ortalarina birer ceviz konularak, kizgin yagda her tarafi kizartilir.
  • Kizgin yagdan bir kevgirle cikarilan hamurlar, hemen surubun icine atilir. Uzerine bastilirilarak, bir 10 dakika surubta bekletilir ve sogukken servis yapilir.