Thursday, March 22, 2007

FRAMBUAZLI PEYKEK (RASPBERRY CHEESECAKE)

Malzeme:
1,5 paket (15 tane- yaklasik 200 gr) graham biskuvi (siz isterseniz eti burcak kullanabilirsiniz),
1/3 kap tereyag veya margarin,
16 oz. cream cheese (labne peyniri),
3/4 kap seker,
1 kap sour cream (siz suzme yogurt kullanabilirsiniz),
1 cay kasigi vanilya,
4 yumurta
1 yemek kasigi misir nisastasi (istege bagli)
Firini 330 F (160 C)'ye isitin.
Yapilisi:
  • 1,5 paket graham biskuviyi (15 tane) iyice ufalayin (ben robotta cektim). Erimis tuzsuz tereyag ile karistirin.

  • 9-inch (18 cm) yuvarlak kelepce kalibin tabanina ve yanlarina bu biskuvileri yerlestirip, elinizle veya bir kasikla iyice bastirin.

  • Cream cheese (labne peyniri) ve sekeri derin bir kapda iyice mikserle cirpin.

  • Sour cream'i ekleyin, vanilyayi ekleyin ve tekrar iyice cirpin. (Bu asamada 1 yemek kasigi misir nisastasi eklemenizi oneriyorum, daha sonra kekin catlamamasi icin).

  • Bir yandan surekli cirparken, teker teker 4 yumurtayi , ekleyin.

  • Tum karisimi kelepceli kalibin icine dokun.

  • 330 F'de (160 C) 10 dakika pisirin. Daha sonra isiyi 280 F'ye (140 C'ye) dusurup 45 dakika pisirin.

  • Pisen peykeki soguduktan sonra en az 4 saat dolapda tutun.

  • Frambuaz recelini kisik ateste isitarak, buzdolabindan aldiginiz cheesecake uzerine dokun ve tekrar dolaba kaldirin.

  • Soguyunca servis yapin.

    ***Misir nisastasi eklemek istemiyorsaniz, kekin catlamasini engellemenin bir baska yolu da, keki su dolu baska bir tepsinin icinde pisirmek.