Wednesday, March 7, 2007

LIMONLU TARTLAR


Malzeme: 4 yaprak phillo dough (veya cok ince yufka), 2/3 kap tuzsuz tereyag, 3-4 kasik sekerli su,


Limonlu Dolgu Kismi: 3/4 kap seker, 1/2 kap + 1 yemek kasigi limon suyu, 6 yumurta sarisi, 1/2 kap (125 gr) tuzsuz tereyagi (erimis)


Yapilisi:
  • Seker ve limon suyunu mikserle bir kabin icinde iyice cirpin.

  • Daha sonra yumurta sarilarini teker teker ekleyerek, bir yandan karistirmaya devam edin.

  • Birer kasik, birer kasik olmak uzere, tereyagini ekleyin ve bir yandan da karistirmaya devam edin.

  • Tum karisimi bir kaba alarak, ocagin uzerinde orta-dusuk isida, surekli karistirarak, yogun ve yumusak bir goruntu alana dek pisirin (yaklasik 7-8 dakika). Kaynamaya baslar baslamaz hemen ocaktan alin.

  • Baska bir kaba karisimi alin ve buzdolabinda en az 4 saat bekletin.

4 saat sonra

  • Phillo dough yapraklarinin her birini temiz bir yere sererek teker teker yaglayin ve ust uste dizin (Bu islemi cok cabuk yapmaniz gerekiyor, yoksa yapraklar kuruyabilir).

  • Yapraklarin hepsini birden 6 esit parcaya kesin.

  • Muffin (kek) kalibinin iclerine muffin kagitlarini yerlestirin.

  • Uzerine kesilmis, minik yufka parcalarini ikili-uclu, kenarlarini elinizle iceri katlayarak, ama bir kismi da disari sarkacak sekilde yerlestirin. (Tarifde yok ama, muffin kalibindan disari sarkan yufkalarin uzerine ben, bir firca ile sekerli su surdum.)

  • Firinda 175 derecede kizarana dek pisirin.

  • Firindan cikardiginiz yufkalarin iclerine limon dolgu malzemesini kasikla doldurun.

  • En ustunu istediginiz meyvalarla susleyin (ben bogurtlen ve kivi kullandim).

  • Servis yapincaya dek, buzdolabinda bekletiniz.

Tarif: Delicious desserts kitabindan....