Sunday, April 1, 2007

MUHALLEBILI KADAYIF (KAYMAKLI KADAYIF)


Malzeme: yarim kilo kadayif, 125 gr (4-5 kasik) erimis tereyagi, dovulmus ceviz veya findik.
Muhallebisi icin: 2 su bardagi sut, 3 yemek kasigi un, yarim su bardagi seker, 2 kasik tereyagi,

Surubu icin: 1 su bardagi su, 1 su bardagi seker, 1 tatli kasigi limon suyu.

Yapilisi:


  • 1 su bardagi su, 1 su bardagi seker ve 1 tatli kasigi limon suyu ile surubu hazirlayin ve kenara kaldirin.

  • Iki kasik tereyagini eritip, unla kavurun, uzerine 2 bardak sutu ve yarim su bardagi sekeri ekleyerek ve surekli karistirarak muhallebiyi yapin. (Eger muhallebi topaklanmissa, mikserle cirpin).

  • Kadayifi 125 gram erimis tereyagi ile cukurca bir kapda iyice harmanlayin (karistirin).

  • Kadayifin yarisini borcam tepsiye yayip, uzerine muhallebiyi dokun. Ceviz/findik, vs. uzerine serpip, kalan kadayifi yayin.

  • Firinda 180 derecede kadayifin uzeri kizarana dek pisirin.

  • Firindan cikan kadayifin uzerine daha onceden hazirlanmis olan, soguk serbeti ekleyin ve ertesi gun servis yapin.