Sunday, December 10, 2006

HINDISTANCEVIZLI REVANI


Malzeme:

10 adet yumurta, 2 bardak toz seker, 1 bardak irmik, 1 paket vanilya, 2 kasik erimis tereyag, yarim paket kabartma tozu, yarim bardak hindistancevizi, aldigi kadar un

Surubu: 4 su bardagi toz seker, 3 su bardagi su, yarim limon suyu


Yapilisi:


  • Yumurta, vanilya ve toz sekeri mikserle kopurene dek iyice karistirin.

  • Sonra diger tum malzemeleri ilave ediniz ve ayni yone dogru, calkalamadan karistirin.

  • Yaglanmis firin tepsisine dokup 225 derecede pisirin.

  • Diger tarafta toz seker, limon suyu ve su ile hazirladiginiz surubu, revani sogukken uzerine dokunuz. Revani soguk, surub sicak olacak.

  • Hindistancevizi ile uzerini susleyin.

Aslinda revaniye kabartma tozu koymaya gerek yok. Yumurtalarin fazla olusu nedeniyle zaten revaninin kendi kendine kabarmasi gerekiyor. Ama ben yumurtalari ya parcaladiysam, ya kabarmazsa korkusu ile yarim paket ilave ettim.