Monday, June 28, 2010

YAGSIZ, SUTSUZ VE HATTA NEREDEYSE UNSUZ KEK


Malzeme:
4 yumurta, 1.5 su bardagi kahverengi seker, 2 paket kabartma tozu, 1 su bardagi iri dovulmus ceviz, 2-3 yemek kasigi kus uzumu, 2-3 yemek kasigi iri dovulmus badem, 2-3 yemek kasigi hafif kavrulmus susam, 1 tatli kasigi tarcin, 1 paket vanilya, alabildigince un (ben 5 yemek kasigi ekledim) 

Yapilisi:
  • Yumurtalar ve seker iyice cirpilir.
  • Icine kabartma tozu eklenir ve karistirilmaya devam edilir.
  • Un haric tum malzeme eklenir ve karistirilir.
  • En son un eklenir ve kek kivaminda bir hamur elde edilir.
  • Yaglanmis ve yagli kagit serilmis dikdortgen bir borcam tepsisine tum hamur dokulur.
  • 350 F (180 C) de pisirilir.