Malzemeler:
½ kg Kadayıf, 300 gr tuzsuz mozzarella peyniri (veya Turkiye'de yasayanlar icin tamamen tuzsuz beyaz peynir), 125 gr tuzsuz tereyagi
Şerbeti için:
2 su bardagi su, 2 su bardagi şeker, 3-4 damla limon suyu
Yapılışı:
Kadayıf elle iyice ezilir/ufalanir.
Bir tepsi icinde kadayıf eritilmiş tereyağı ile iyice harmanlanir (elle karistirilir).
Kadayifin yarisi yaglanmis bir borcam tepsiye yayilir ve iyice bastirilir (bunun icin elinizi yada baska daha kucuk bir tepsiyi kullanabilirsiniz).
Arasina, rendelenmis peynir yayilir.
Uzerine kalan kadayif serilir ve tekrar iyice bastirilir.
Firinda uzeri kizarana dek pisirilir.
Diger yanda, su, seker ve limon kaynayincaya dek pisirilir ve firindan cikan kunefenin uzerine dokulur.
Sicakken servis yapilir.