Wednesday, June 9, 2010

BISCOTTI (BISKOTTI) -CIFTE PISIRILMIS KURABIYE

Malzeme: 3.5 kap un, 2 kap seker, 1 paket kabartma tozu, 1 cimdik tuz, 5 buyuk yumurta, 2 paket vanilya, 1+1/3 kap dilimlenmis badem, 1/2 kap kuru uzum

Yapilisi:
  • Firin 350 F (180 C) ye onceden isitilir.
  • Tepsi yaglanir ve uzerine yagli kagit serilir.
  • Buyuk bir kapda un, seker, kabartma tozu ve tuz karistirilir.
  • Bir yumurtanin beyazi uzerine surmek icin ayrilir. Diger 4.5 yumurta, vanilya ve 1 yemek kasigi su, bir catal veya kek cirpicisi ile baska bir kapda iyice cirpilir.
  • Cirpilmis yumurtalar, una katilir ve hamur elde edilir. (Her ne kadar basta sert bir hamur gibi gorulsede, iyice karistirilinca hamur yumusuyor)
  • Badem ve uzumler eklenir ve yogrulmaya devam edilir.
  • Hamur dorde ayrilir ve her biri rulo yapilir.
  • Firin tepsisine dizilen rulolarin uzerine, yumurtanin beyazi surulur.
  • Firinda yaklasik 35-40 dakika pisirilir (bir kurdanla pisip pismedigi kontrol edilir)
  • Firindan cikarilan rulolar sogumasi icin bir 5-10 dakika bekletilir.
SONRA
  • Keskin bir bicakla, ince dilimler halinde kesilir.
  • her bir dilim tekrar tepsiye dizilir ve firinda ayni sicaklikta uzerleri kizarana dek (yaklasik 10-15 dakika) pisirilir.
Afiyet Olsun.