Tuesday, June 1, 2010

MISSISSIPPI MUD CAKE (Camur Kek)



Malzeme: 1 kap ermis tuzsuz tereyagi,
2 kap seker,
1/2 kap unsweetened (sekersiz) kakao,
4 buyuk yumurta, cirpilmis,
1 tatli kasigi vanilya,
1 cimdik tuz,
1.5 kap un,
1.5 kap iri cekilmis ve kavrulmus pekan cevizi (ben ceviz kullandim),
1 torba minik marsmallow

Susleme icin:
Hazir cikolata sosu

Yapilisi:
Cukur bir kapda, yag, seker, kakao, yumurta, vanilya ve tuz iyice karistirilir. Un ve pekan cevizleri eklenir ve tekrar karistirilir.
Bir tepsi yaglanir ve uzerine yukaridaki karisim dokulur.
350 F'de (180 C'de) 20-25 dakika pisirilir. Bir kurdan, kekin cesitli yerlerine batirilarak, pisip pismedigi kontrol edilir.
Pisen kek firindan cikarilir, cikarilmaz uzerine marsmallow'lar dokulur. Kekin uzeri marshmallow'larla tamamen kaplanir. Tekrar firina konulur ve bir 5 dakika daha, uzeri kizaran dek firinda tutulur.
Firindan cikarilan kek tamamen sogutulur ve uzeri hazir cikolata sosu ile suslenir.