- 150 gr margarin
- 1.5 su bardağı su
- 1.5 su bardağı un
- 4 tane yumurta
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 cimdik tuz
- 2 su bardagi sut
- 3 corba kasigi un
- 1 tatli kasigi misir nisastasi
- 1/2 su bardagi toz seker
- 1 poset krem santi ve krem santiyi hazirlamak icin yarim su bardagi sut
- 1 paket vanilya
- 1 corba kasigi margarin
- 1 paket hazir çikolata sosu paket uzerindeki tarife gore pisirilir.
- Kremşanti hariç bütün malzeme bir tencerede iyice karıştırilarak pişirilir, puruzsuz bir kivam olmasi saglanir. Daha sonra sogutulur.
- Başka bir kapta krem şanti paket uzerindeki tarife gore hazirlanir ve yukarida pisirilmis, sogutulmus kremaya eklenir, mikserle iyice cirpilir.
- Bir tencerenin içine 1.5 su bardağı su konulur. Tuz, şeker ve margarin ilave edilir.
- Kaynayinca ates kisilir, icine un eklenir ve 5-6 dakika hizlica karistirilarak, kisik ateste pisirilir.
- Atesten alinan hamur sogumaya birakilir.
- Ilik olunca teker teker icine yumurtalar kirilir. Her seferinde, tahta kasikla veya tel cirpici ile yumurtalar hamura iyice karistirilarak, yedirilir. Puruzsuz bir hamur elde edilir.
- Firin tepsisine yagli kagit serilir.
- Bir sikma torbasinin icine bu hazirlanan hamur konulur ve firin tepsisine ceviz buyuklugunde, aralikli olarak hamurlar sikilir.
- 175 oC de (350 F'de) uzerleri hafif pembe oluncaya dek (yaklasik 30 dak) pisirilir.
- Pisme islemi sirasinda kesinlikle firinin kapagi acilmaz. Yoksa hamurlar kabarmaz, soner.
- Pisen hamurlar biraz sogumasi icin beklenir. Daha sonra yalnizca bir ucundan bir bicakla ortadan ikiye kesilir. Tamamen kesilmeyecek.
- Sikma torbasina icinin kremasi konulur ve hamurlarin icine teker teker bu kremadan sikilir.
- Daha sonra hamurlarin uzerine, cikolatali sos dokulur.
- Istenilirse cikolatali sosun uzeri, fistik veya hindistancevizi ile suslenir.
Afiyet Olsun....