Malzeme: 1 lt sut, 4 yemek kasigi bugday nisastasi, 2 yemek kasigi toz haline getirilmis badem, 5 yemek kasigi seker, 1 paket vanilya, 2 yumurta
Yapilisi:
Yumurta ve vanilya haric tum malzeme, bir tencerenin icinde iyice elektrikli mikserle cirpilir.
Bu karisimdan bir corba kasesi ayrilir ve icine 2 yumurta ve vanilya eklenerek iyice elektrikli mikserle cirpilir.
Tenceredeki karisim orta atesteki ocagin uzerinde surekli karistirilarak (dibitutmasin diye) kaynama asamasina getirilir.
Kaynamak uzere olan bu karisima yumurta karisimi, yava yavas, yedire yedire eklenir.
Bir tasim kaynatilir ve sicakken kaselere servis yapilir.
Soguyunca uzeri, hindistan cevizi veya antep fistigi veya bademle suslenir.
Not: Bademi mutfak robotunda cekerek toz haline getirebilirsiniz.