Benim tatli icin kullandigim kap, 18 cm’lik yuvarlak bir kap.
Malzeme:
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz, • 250 gr. Tuzsuz tereyag, • 1 çay bardağı tahin, • 3 çorba kaşığı yoğurt, • 1 paket kabartma tozu, Tuz. • Yarım kilo un,
Malzeme:
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz, • 250 gr. Tuzsuz tereyag, • 1 çay bardağı tahin, • 3 çorba kaşığı yoğurt, • 1 paket kabartma tozu, Tuz. • Yarım kilo un,
Şerbeti icin: • 1,5 buyuk su bardağı toz şeker, • 1 buyuk su bardağı toz şeker, • 4 damla limon suyu
Yapilisi:
Tereyag eritilir ve ilininca icine tum malzeme katilir, yumusak bir hamur elde edilir.
Yaglanmis tepsiye bosaltilir.
Uzerine catalla sekil verilir ve dilimlere kesilir.
180 derecede yaklasik 40 dakika pisirilir.
Serbeti icin,
Su, seker, limon beraber 3-4 2-3 dakika kaynatilir ve firindan cikan tatlinin uzerine soguk olarak dokulur.
Tarifin orjinali, seker ile yapilan serbet yerine, firindan cikan sicak tatlinin uzerine pekmez dokulmesidir. Fakat zaman icinde, bu tatlida degisime ugramistir.