Sunday, May 3, 2009

Kirpi Pasta


Sponge Kek icin Malzeme: 5 yumurta, 5 Turk kahvesi fincani un, 5 Turk kahvesi seker, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 3 yemek kasigi kakao

Cikolata Kaplamasi icin malzeme: 1 paket kahverengi cikolata, 2 yemek kasigi kakao, su

Tuyleri icin: 1 paket cubuk kraker

Kekin Yapilisi:
Yumurta, un, seker, kabartma tozu, vanilya iyice karistirilir
Varsa iki tane ayri yuvarlak kek kalibi (yoksa da tek bir yuvarlak kek kalibi) yaglanir ve icine hamur dokulur, 180 C (350 F) de pisirilir
Kek soguduktan sonra kalibindan cikarilir ve oval sekilde ve ucgen sekilde kesilerek iki parcaya ayrilir.

Oval parca govde, ucgen parca yuz olacak sekilde ayarlanir.

Cikolata benmari usulu veya kalin tabanli bir kapda cok kisik ateste eritilir. Kakao ve azicik su ilavesi ile (sosun katiligina gore) cogaltilir.

Soguyan cikolata sosuna, ortadan kirilmis cukur krakerler batirilir ve kekin uzerine, kirpinin tuyleri olacak sekilde saplanir.

Muz dilimlerinden kulaklari yapilir.

Havuc parcasindan kirpinin burnu ve kesme seker parcalari veya beyaz sekerlemelerle kirpinin gozleri yapilir.