•1 çay bardağı erimiş tuzsuz tereyagi (veya margarin)
•1 çay bardağı sıvı yağ
•1 çay bardağı maden suyu
•1 paket kabartma tozu
•3,5 su bardağı un
•100g. ceviz içi
Şerbeti:
•3 Su bardağı su
•2,5 Su bardağı şeker
•yarım tatlı kaşığı limon suyu
serbetin hazirlanisi:
Şerbeti için, şeker, suy, limon suyu 5dak. kaynatılir ve ateşten alarak soğutulur.
Yapılışı;
1.Derince bir kabin icine eritilmis tuzsuz tereyagi, sıvı yağı, maden suyunu, kabartma tozu konur ve karıştırilir.
2.Un eklenerek kulak memesi yumusakliginda bir hamur yapilir.
3.Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp yuvarlak hale getirilir.
4.Orta kısımlarına iri dövülmüş cevizi koyulur
5. Hamurları, rendenin iri tarafı üzerine bastırarak yukaridaki sekil verilir.
6. Yaglanmis tepsiye dizerek 180°C (350 oF) de altlari ve üstleri pembeleşene dek pişirilir.
7.Fırından alır almaz önceden hazırlayıp soğutulan şerbet üzerine dökulur.
Afiyet Olsun.