Saturday, September 19, 2009

PARMAK TEL KADAYIF



Malzeme: yarim kilo tel kadayif, 1 su bardagi dovulmus ceviz, 250 gram tuzsuz tereyagi
serbeti: 2 kap seker, 1.5 kap su, 3-4 damla limon suyu
Yapilisi:
Tereyagi eritilir. Kopugu bir kasikla baska bir yemekte kullanilmak uzere baska bir kaba alinir. (Tereyagin kopugu kadayifa konulursa, kadayifi karartir).
Kadayif ince uzun serit halinde (2 parmak kalinliginda) mutfak tezgahina dizilir.
Uzerine cevizler serilir, tereyagi ile bolca yaglanir.
Uzerine diger kat tereyag dosenir ve tepsiye seritler halinde dizilir.
Tum kadayifin uzerine bol tereyagi gezdirilir.
Bir makasla kadayif yukaridaki resimde oldugu gibi 2 parmak kalinliginda kesilir.
180 derece (350 oF) firinda uzeri kizarana dek pisirilir.
Bu arada kadayifin sirasi hazirlanir. 2 kap seker ve 1.5 kap su beraber 5-10 dakika arasi kaynatilir. Serbet agda kivamina kadar gelecek ve uzerine 3-4 damla limon damlatilarak, ocagi alti kapatilir.
Firindan cikarilan kadayifin uzerine sicak serbet kasik kasik gezdirilerek, bolca islatilir. 4-5 saat serbetin cekmesi beklenir.
Afiye olsun.