Kek Malzemesi: 1 buyuk kutu halka dogranmis ananas (yaklasik 5-6 tane), 2 kap un, 1/2 cay kasigi tuz, 1/2 kap tereyag, 2 yumurta, 1 kap seker, 1/2 kap sut, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu (2 cay kasigi),
ayrica 1 kap kahverengi seker, 2 yemek kasigi tereyag
Yapilisi:
- Ben kelepceli kalibimi kullandim, siz de kelepceli kalip veya duz, yuvarlak kek kalibi kullanabilirsiniz
- Kek kalibinda 2 yemek kasigi tereyag, 1 kap kahverengi sekerle beraber eritilir ve uzerine ananas halkalari dizilir
- Diger tum kek malzemesi beraber iyice karistirilir
- Hazirlanan kek hamuru, ananaslarin uzerine dokulur
- Onceden isitilmis firinda 350 F (175 C) de pisirilir