Malzeme: 3 yumurta, 1 su bardagi sut, 1/2 su bardagi siviyag, 1 su bardagi toz seker, 2 kasik kakao, 2 yemek kasigi hindistancevizi, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 3 tepeleme kasik krema, alabildigince un (yaklasik 2 su bardagi un).
Kremasi: 1 paket hazir krema uzerindeki tarife gore yapilir.
Yapilisi:
Krema paketin uzerindeki tarife gore yapilir. 3 kasik kadari kekin icinde, kalani kekin uzerinde kullanilmak uzere ayrilir.
Kek malzemesi, yumurta ve seker oncelikle olmak uzere karistirilir. Daha sonra, un haric tum malzeme eklenerek iyice karistirilir. En son un karisima eklenir ve tekrar karistirilir.
Yaglanmis, cukur bir kaba kek karisimi dokulur.
Firinda 350 F (180 C) de pisirilir.
Bir kurdanla ici kontrol edilerek, pisip pismedigi test edilir.
Pisen kek iyice soguduktan sonra kalipdan cikarilir.
Kalan kremaya 1 paket krema dondurucu ilave edilerek, karistirilir.
Kekin uzerine iyice krema surulur.
Daha sonra bu kremanin uzerine bolca hindistancevizi surulur.
Servis edilmeden evvel buzdolabinda 1-2 saat kremasinin sertlesmesi beklenir.