Monday, January 25, 2010
ALMAN PASTASI
Malzeme:
Hamuru icin: 5 su bardagi un, 1 cay bardagi seker, 3 yumurta, 1 su bardagi sut, 2 yemek kasigi yogurt, yarim yemek kasigi maya, 125 gram yumusak tereyagi, 1 fiske tuz, (arzu ederseniz hamuruna portakal kabugu rendeside koyabilirsiniz)
Kremasi:
2 su bardagi sut, 1 yumurta, 3 yemek kasigi nisasta, 2 yemek kasigi seker, 1 yemek kasigi margarin, 1 paket vanilya
Uzeri icin: pudra sekeri
Yapilisi:
Tum malzemeden yumusak ele yapismayan bir hamur elde edilir. Gerekirse un ve sut miktarlari azaltilip, cogaltilabilir.
Merdane yardimi ile hamur kalinca acilir (yaklasik 1 parmak kalinliginda), ve buyuk bir bardak yardimiyla yuvarlak parcalara bolunur.
Yagli kagit serilmis tepsiye hamurlar dizilir.
Firinda 375 F (180 C) de uzerleri kizarana dek pisirilir.
Firindan cikan tepsinin uzerine bir tepsi daha kapatilarak, pismis hamurlarin iyice yumusamasi saglanir.
Kremasi:
Vanilya haric tum malzeme bir tencere icinde iyice karistirilir ve pisirilir.
Krema pisene dek surekli karistirilmaya devam edilir ve boylece topaklanmamasi saglanir.Pismis kremaya vanilya eklenir ve tekrar karistirilir.
Pismis kekler bicakla ikiye ayrilir. Ortalarina bolca krema surulur ve diger ust parcasi kapatilir.
Tepsiye dizilen keklerin uzerine bolca pudra sekeri dokulur.