Wednesday, November 18, 2009

Laz Boregi


Malzeme: 1 paket hazir baklavalik yufka, 1 paket tuzsuz tereyagi (yaklasik 200 gram), pudra sekeri
Muhallebisi: 8 kaşık şeker, 1 paket vanilya, 3 yemek kaşığı pirinc unu, 2 su bardagi sut, 2 yumurta

Yapilisi:
Muhallebisi:
Yumurta hariç tüm malzeme karıştırılıp muhallebi gibi pişirilir.İyice soğuduktan sonra 2 yumurta ile çırpılıp bir tarafta bekletilir.

Tepsinin alti tereyagi ile yaglanir, yufkalar ikiye ayrilir ve tepsiye 2 ser kat olarak dizilir
Her 2 katta bir fircayla tereyagi surulur
Yufkalarin yarisi konulunca, butun muhallebi yufanin uzerine yayilir.
Kalan yufkalar ayni sekilde 2'ser kat olarak dizilmeye ve yaglanmaya devam edilir.
En ust yufakada yaglandiktan sonra, dilimler halinde kesilir.
350 F (180 C) de uzeri kizarana dek pisirilir.
Firindan cikan tepsinin uzerine bolca pudra sekeri serpilir.
Iyice soguyunca servis yapilir.
Not: Muhallebinin sekerini damak tadiniza gore artirabilirsiniz.