Wednesday, October 7, 2009

KUNCULU AKIT (URFA)

Malzeme: 1 su bardagi susam, 1/2 su bardagi pekmez, 1/2 su bardagi ince dovulmus ceviz

Yapilisi:
  1. susamlar yagsiz tavada 10 dakika kisik ateste kavrulur
  2. Uzerine pekmez ilave edilir ve pekmez agdalasincaya dek karistirilir.
  3. Icine cevizler katilir ve tekrar bir karistirilir.
  4. Firin tepsisine aluminyum folyo serilir ve uzerine ince bir tabaka halinde susamli karisim dokulur
  5. 175 Oc (350 oF) de 10 dakika pisirilir (susamlarin yanmamasina dikkat edilerek)
  6. Firindan cikarilan tepsi baska bir tepsi yada servis kabina ters cevrilerek dokulur. Sicakken aluminyum folyo cikarilir.
  7. Sogukken dilimlenerek servis yapilir.