Keki: 125 gran tuzsuz tereyagi, 1 kap pudra sekeri, 2 yumurta, 1 cay kasigi vanilya, 1/3 kap un (kendinden kabaran), 1 kap normal un, 1 cay kasigi karbonat, 1/2 kap kakao, 3/4 kap sut kremasi
Dolgusu: 1/4 kap Kirsch (veya sulandirilmis visne receli), 3 kap krema, 425 gram hazir kutuda visneler (suyu suzulmus)
Uzeri: 100 gram dark cikolata, 100 gr sutlu cikolata, sapli visneler
Yapilisi:
- Firini 180 C (350 F) ye isitin. 20 cm (8 inch) lik kek kalibini yaglayin ve altini bir aluminyum kagitla kaplayin.
- Eletrikli mikserle tereyagini, sekeri krema haline gelene dek karistirin. Yumurtalari ekleyin ve tekrar karistirin. Vanilyayi ekleyip karistirmaya devam edin.
- Metal bir spatula ile unu, karbonati, ve kakakoyu ekleyip, karistirin. Daha sonra sut kremasini ekleyip, yumusak bir karisim elde edene dek karistirmaya devam edin.
- Kek kalbina bu karisimi dokun ve 50-60 dakika pisirin. Bir kurdan yardimiyla pisip pismedigini kontrol edin. Pisen keki 30 dakika sogumasi icin bekletin.
- Soguyan keki uzun bir bicakla enine iki veya uc kata kesin.
- Kekin her bir parcasini Kirsch ile bolca islatin. Uzerine kremayi yayin ve tekrar uzerine visneleri esit sekilde yayin. Diger patlarada ayni seyi yapin.
- Kekin en ustunu ve yanlari yine kremayla kaplayin.
- Bir sebze soyucuyla cikolatalari kivrimlar haline getirin. Bu cikolata parcalariyla ekin yanlarini, ustunu susleyin. Yine kekin en ustunu, sapli visnelerle susleyin.
Not: Kirsch yerine, sulandirilmis visne receli kullanabilirsiniz.