Sunday, April 20, 2008

IKI RENKLI IRMIK TATLISI

Malzeme: 4 kasik siviyag, 4 kasik nisasta, 13 kasik irmik, 4 kap sut, 1 su bardagi seker, 1 paket sutlu cikolata, 3 yemek kasigi kakao

Yapilisi:
  • Oncelikle kullanilacak kabin icine naylon kagit serilir.
  • Nisasta siviyagda kavrulur,
  • Uzerine sut ve irmik eklenir ve mikserle iyice karistirilir
  • Sekeri eklenir ve orta ateste surekli karistirilarak kaynamasi beklenir
  • Kaynayan tatli atesten alinir ve yarisi kullanilacak kabin icine dokulur
  • Diger yarisina kakao ve kucuk parcalara kirilmis cikolata eklenir, tekrar kisik atesin uzerinde iyice karistirilir
  • Cikolatali karisim diger tatlinin uzerine dokulur
  • Soguyunca ters cevrilir ve hindistan cevizi ile suslenerek servis yapilir.