Keki icin: 5 yumurta, 5 turk kahvesi fincani un, 5 turk kahvesi fincani seker, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya
Islatmak icin: Portakal veya seftali suyu
Ara kremasi: 1/2 su bardagi krem peynir, 1 su bardagi krema, 2 kasik pudra sekeri, cesitli meyvalar:seftali, muz, cilek, vs.
Dis kaplamasi: Krema ve yesil gida boyasi, hazir suslemeler
Yapilisi:
- Kek icin verilen malzeme iyice karistirilir ve 180 C'de (350 F) pisirilir.
- Firindan cikan kek iyice sogumasi icin beklenilir.
- Diger tarafta krem peynir, krema ve pudra sekeri karistirilir, icine dogranmis meyvalar eklenir ve tekrar karistirilir.
- Ortadan kesilmis kek once portakal suyu veya seftali suyu ile bolca islatilir ve kekin icine hazirlanan dolgu malzemesi bolca surulur ve kekin diger yarisi uzerine kapanir.
- Krema ve yesil gida boyasi iyice karistirilir ve kekin dis yuzune surulur.
- Hazir suslemelerle istenildigi gibi suslenir.
Mutlu yillar Emre'cigim, guzel gunler goresin...