Malzeme: 5 yumurta, 5 Turk kahvesi fincani un, 5 Turk kahvesi seker, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 3 tane seftali, 1 yemek kasigi recel, 2 su bardagi hazir krema
Yapilisi:
- Yumurta, un, seker, kabartma tozu, vanilya iyice karistirilir
- Kek kalibi yaglanir ve icine hamur dokulur, 180 C (350 F) de pisirilir
- Kek soguduktan sonra kalibindan cikarilir ve ortadan ikiye kesilir
- Ortasina hazir kremanin bir kismi konulur ve uzerine ince dilimlenmis seftaliler dizilir (arzu ederseniz seftalileri pure haline getirip, kremanin yarisi ile karistirip da kullanabilirsiniz)
- Kekin diger yarisi uzerine konulur ve tum kek krema ile kaplanir
- En ustu seftali dilimleri ile suslenir.
- Recel bir kasik su ile sulandirilir ve seftalilerin uzerine firca ile surulur.