Sunday, October 28, 2007

SEFTALILI PASTA

Kekin diger ismi sunger kek...seftali yerine istediginiz herhangi bir meyvayi kullanabilirsiniz.
Malzeme: 5 yumurta, 5 Turk kahvesi fincani un, 5 Turk kahvesi seker, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 3 tane seftali, 1 yemek kasigi recel, 2 su bardagi hazir krema

Yapilisi:
  • Yumurta, un, seker, kabartma tozu, vanilya iyice karistirilir
  • Kek kalibi yaglanir ve icine hamur dokulur, 180 C (350 F) de pisirilir
  • Kek soguduktan sonra kalibindan cikarilir ve ortadan ikiye kesilir
  • Ortasina hazir kremanin bir kismi konulur ve uzerine ince dilimlenmis seftaliler dizilir (arzu ederseniz seftalileri pure haline getirip, kremanin yarisi ile karistirip da kullanabilirsiniz)
  • Kekin diger yarisi uzerine konulur ve tum kek krema ile kaplanir
  • En ustu seftali dilimleri ile suslenir.
  • Recel bir kasik su ile sulandirilir ve seftalilerin uzerine firca ile surulur.