Sunday, October 21, 2007

HAVUCLU VE ANANASLI KEK

Malzeme: 3 +1/3 kap kepekli un, 2 yemek kasigi kabartma tozu, 1,5 cay kasigi tuz, 1/2 cay kasigi tarcin, 1/2 cay kasigi muskat, 1/2 cay kasigi allspice, 1/2 kap kahverengi seker, 1/2 kap siviyag, 2 yumurta, 2,5 kap rendelenmis havuc, 1/2 kap dovulmus ceviz, 1/2 kap kus uzumu, 1/2 kap hindistancevizi (toz halinde), 1 kap suyu ile beraber kucuk parcalara ayrilmis ananas

Yapilisi:
  • Butun malzemeyi karistirin.
  • Dibi yaglanmis bir tepsiye dokun.
  • Onceden isitilmis 350 oF'de, 1 saat kabarana ve uzeri kizarana dek pisirin.
  • Soguyunca pudra sekeri ile susleyerek, servis yapin.

Bir dilim kek: 259 cal., 2.5 g sat. fat, 0.08 g sodium, 34 g carbohydrate

g.i. diet cookbook'dan