Monday, May 18, 2009

NEVZINE



Benim tatli icin kullandigim kap, 18 cm’lik yuvarlak bir kap.

Malzeme:
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz, • 250 gr. Tuzsuz tereyag, • 1 çay bardağı tahin, • 3 çorba kaşığı yoğurt, • 1 paket kabartma tozu, Tuz. • Yarım kilo un,

Şerbeti icin: • 1,5 buyuk su bardağı toz şeker, • 1 buyuk su bardağı toz şeker, • 4 damla limon suyu

Yapilisi:
Tereyag eritilir ve ilininca icine tum malzeme katilir, yumusak bir hamur elde edilir.
Yaglanmis tepsiye bosaltilir.
Uzerine catalla sekil verilir ve dilimlere kesilir.
180 derecede yaklasik 40 dakika pisirilir.


Serbeti icin,
Su, seker, limon beraber 3-4 2-3 dakika kaynatilir ve firindan cikan tatlinin uzerine soguk olarak dokulur.

Tarifin orjinali, seker ile yapilan serbet yerine, firindan cikan sicak tatlinin uzerine pekmez dokulmesidir. Fakat zaman icinde, bu tatlida degisime ugramistir.

Sunday, May 3, 2009

Kirpi Pasta


Sponge Kek icin Malzeme: 5 yumurta, 5 Turk kahvesi fincani un, 5 Turk kahvesi seker, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 3 yemek kasigi kakao

Cikolata Kaplamasi icin malzeme: 1 paket kahverengi cikolata, 2 yemek kasigi kakao, su

Tuyleri icin: 1 paket cubuk kraker

Kekin Yapilisi:
Yumurta, un, seker, kabartma tozu, vanilya iyice karistirilir
Varsa iki tane ayri yuvarlak kek kalibi (yoksa da tek bir yuvarlak kek kalibi) yaglanir ve icine hamur dokulur, 180 C (350 F) de pisirilir
Kek soguduktan sonra kalibindan cikarilir ve oval sekilde ve ucgen sekilde kesilerek iki parcaya ayrilir.

Oval parca govde, ucgen parca yuz olacak sekilde ayarlanir.

Cikolata benmari usulu veya kalin tabanli bir kapda cok kisik ateste eritilir. Kakao ve azicik su ilavesi ile (sosun katiligina gore) cogaltilir.

Soguyan cikolata sosuna, ortadan kirilmis cukur krakerler batirilir ve kekin uzerine, kirpinin tuyleri olacak sekilde saplanir.

Muz dilimlerinden kulaklari yapilir.

Havuc parcasindan kirpinin burnu ve kesme seker parcalari veya beyaz sekerlemelerle kirpinin gozleri yapilir.