Malzeme: 1 su bardagi siviyag, 125 gram erimis tereyagi, 1 su bardagi yogurt, 1 cay kasigi karbonat (veya yarim pakey kabartma tozu), 2 yemek kasigi toz seker, aldigi kadar un (kulak memesi yumusakliginda hamur olacak)
icinin harci icin: 4 rendelenmis elma, 2,5 cay bardagi toz seker, 2 karanfil, 1 tatli kasigi tarcin
Uzeri icin pudra sekeri
Yapilisi:
- Icinin harci ici, rendelenmis elmalar, seker, karanfil beraber kapakli bir kapta kisik ateste hic su konulmadan pisirilir. Soguyunca uzerine tarcin eklenir.
- Diger tum malzeme ile hamur hazirlanir, oklava ile acilir ve su bardagi ile yuvarlaklar kesilir
- Icine harctan konulur ve kenarlari kapatilir
- 400 F (200 C)'de pisirilir.
- Sicakken uzerine bol pudra sekeri serpilir.