Sunday, November 25, 2007

DONDURMA KULAHINDA DOGUM GUNU PASTASI


Malzeme: 3 yumurta, 1/2 su bardagi siviyag, 1 su bardagi toz seker, 1 su bardagi sut, 1 kabartma tozu, 1 vanilya, 3 kasik kakao, yaklasik 2 su bardagi un, cikolata parcalari, krema, suslemek icin renkli sekerler, 24 tane dondurma kulahi (dibi duz olanlardan), muffin (minik kek) kagitlari

Yapilisi:
  • Tum malzeme (krema ve sus sekerler haric) karistirilip, kek hamuru hazirlanir
  • Muffin kalibinin icine muffin/mini kek kagitlari yerlestirilir
  • Uzerlerine kek dokulur (yariya kadar dolacak sekilde)
  • kek hamurlarinin da uzerilerine dondurma kulahlari yerlestirilir
  • 350 F (180 C) de pisirilir
  • Pisen mini kekler firindan cikarilir ve sogumasi beklenir
  • Soguyan mini keklerin uzerinden kagitlar dikkatlice cikarilir
  • keklerin uzerine krema surulur ve hazir renkli sekerlerle suslenir.

Not: Mini kekler piserken, kulahlarin kaymasi sizi endiselendirmesin ve duzeltmeye ugrasmayin. Sonucta ortaya yine guzel mini kekler cikiyor.

Afiyet olsun.