Thursday, January 18, 2007

KREMALI PASTA

Malzeme: 1 su bardagi sut, 1 su bardagi seker, 1/4 su bardagi sivi yag, 3 yumurta, 1 paket kabartma tozu, un, 2 yemek kasigi cilekli nesquik, hazir krema, susleme sekerleri
Yapilisi:
  • Sekeri ve yumurtalari iyice cirpin.
  • Daha sonra siviyagi, sutu ilave ederek tekrar karistirin.
  • Unu, kabartma tozunu ilave edin.
  • Kek karisimini ikiye bolun ve bir tanesine cilekli nesquik'i ilave edip karistirin.
  • Varsa kelepceli kalip, yoksa da yuvarlak bir kalibini yaglayin ve sade kek karisimin yarisini dokun.
  • Uzerine pembe kek hamurunu dokun ve uzerine kalan sade hamuru dokun.
  • Firinda 170 derecede pisirin.
  • Kekin uzerinde ki bombeli kismi uzun bir bicakla kesin, cikarin.
  • Kalan keki ters cevirin ve ortadan bicakla kesin.
  • Kekin en altina, ortasina ve uzerine krema surup, uzerini istediginiz gibi susleyin.