Monday, June 25, 2007

DONDURMALI BISKUVILI PASTA

Malzeme: 1,5 paket (225 gram) potibor biskuvi, 1,5 kilo dondurma, 1,5 su bardagi krema, 10 tane kadar susleme icin cilek

Yapilisi:
  • Dondurma oda sicakliginda 15 dakika kadar bekletilir (erimeyecek fakat yumusak bir hal alacak)
  • Dikdortgen borcam tepsisine iki kat naylon kagit serilir.
  • Uzerine bir kat potbor biskuvileri dizilir
  • Borcamin dort bir etrafina da ayni sekilde biskuviler yerlestirilir.
  • Biskuvilerin ortasina yumusamis dondurma dokulur.
  • Dondurmanin en ustune kenarda ki biskuvilerle ayni seviyede olacak sekilde bir kat daha potibor biskuvisi yerlestirilir.
  • Buzluga konulur ve donmasi beklenir.
  • Donan pastanin uzeri hazir krema ile kaplanir ve cileklerle suslenir.
  • Tekrar buzluga konulur.
  • Servis yapilmadan 5-10 dakika kadar once buzluktan cikarilir.