Sunday, April 29, 2007

SARIGI BURMA


Malzeme:

1 paket phillo dough (hazir ince yufka-icinde yaklasik 40 tane var), 125 gr tuzsuz tereyagi, 2 bardak iri dovulmus ceviz

surubu: 1,5 bardak su, 2,5 bardak toz seker, yarim limon suyu

Yapilisi:


1,5 bardak seker ile, 2,5 bardak su ve yarim limon suyu beraber kaynatilir ve sogumasi icin kenara alinir.


  • Iki tane phillo dough ust uste konulur.

  • Tereyag eritilir ve kopugu alinir.

  • Eritilmis tereyagi bir firca ile yufkanin her tarafina surulur.

  • 2 kasik ceviz, yufkanin en ucuna boydan boya serilir.

  • Yufka sikica sarilir.

  • Buzusturulerek, yaglanmis tepsiye dizilir.

  • Butun yufkalar bu sekilde dizildikten sonra, uzerlerine ritilmis tereyagi surulur ve 180 derecede (350 F'de) pisirilir.

  • Sicakken uzerine soguk surubu dokulur.

  • Ince dovulmus yesil fistikla suslenir.

Not: tereyaginin kopugu yufkanin icine surulebilir. Fakat yufkanin uzerine surulurse, baklavayi karartir.