Malzeme:
1 paket phillo dough (hazir ince yufka-icinde yaklasik 40 tane var), 125 gr tuzsuz tereyagi, 2 bardak iri dovulmus ceviz
surubu: 1,5 bardak su, 2,5 bardak toz seker, yarim limon suyu
Yapilisi:
1,5 bardak seker ile, 2,5 bardak su ve yarim limon suyu beraber kaynatilir ve sogumasi icin kenara alinir.
- Iki tane phillo dough ust uste konulur.
- Tereyag eritilir ve kopugu alinir.
- Eritilmis tereyagi bir firca ile yufkanin her tarafina surulur.
- 2 kasik ceviz, yufkanin en ucuna boydan boya serilir.
- Yufka sikica sarilir.
- Buzusturulerek, yaglanmis tepsiye dizilir.
- Butun yufkalar bu sekilde dizildikten sonra, uzerlerine ritilmis tereyagi surulur ve 180 derecede (350 F'de) pisirilir.
- Sicakken uzerine soguk surubu dokulur.
- Ince dovulmus yesil fistikla suslenir.
Not: tereyaginin kopugu yufkanin icine surulebilir. Fakat yufkanin uzerine surulurse, baklavayi karartir.