Malzeme: 22 cm'lik kelepceli kalip icin gecerli. Ayni tarif, 18 cm'lik kelepceli kalip icin de kullanilabilir ve bu sekilde daha kalin bir peykek elde edilir.
1,5 kap graham biskuvi (Turkiye'dekiler eti burcak kullanabilirler),
1 kap seker, 3 yemek kasigi (yaklasik 60-65 gr) tereyagi, 1 kilo krem peynir, 3 yemek kasigi misir nisastasi, 3 yumurta, 1 kap sour cream (Turkiye'dekiler suzme yogurt kullanabilirler).
uzeri icin: cilek, likapa, bogurtlen gibi meyvalar, uc kasik hazir krema.
Yapilisi:
- Firini 160 C'ye (320 F'ye) dereceye isitin
- Biskuvileri robotta iyice cekin ve derin bir kaba alin.
- Uzerine erimis tereyagini ekleyerek, iyice harmanlayin.
- Kelepceli kalibi margarin veya tereyagi ile yaglayin ve biskuvileri, bir kasigin ters tarafindan yararlanarak, kelepceli kalibin altina ve yanlarina bastirarak yapistirin.
- Daha sonra robota yumusamis krem peynirini koyun (eger robotunuz hepsini alacak buyuklukte degilse iki asamada yapabilirsiniz) ve robotta iyice yumusayana dek cekin.
- Uzerine sour cream (veya yogurdu) ekleyin ve robotta cirpmaya devam edin.
- Sekeri ve misir nisastasini ekleyin ve tekrar robotu calistirin.
- Yumurtalari teker teker ekleyin ve her seferinde, yumurtayi ekledikten sonra robotu tekrar calistirin.
- Tum malzemenin iyice karistigina emin olun. Peynirin hepsi, diger malzemelerle iyice karismis olmalidir.
- Bu karisimi, kelepcedeki biskuvilerin uzerine dokun ve firinda 50-55 dakika pisirin (uzeri hafif pembe olacak).
- Firinin kapagini hic acmadan, kekin firinin icinde sogumasini bekleyin. Eger disari cikarirsaniz, peykek catlayabilir.
- Soguyan peykeki buzdolabina kaldirin ve en az dort saat bekletin.
- Daha sonra kelepceli kalibi cikarin. kekinizin kenarlarinda ki biskuviler eger ic malzemesinin yukarisinda kaldi ise, bunu bir bicak yada kasik yardimi ile disari dogru cikarin.
- Kekinizin uzerine ince bir kat krema surerek (isterseniz yanlarina da), meyvalarla istediginiz gibi susleyin.
- Tekrar buzdolabina koyup, yenilecegi zaman dolabtan cikarip servis yapin.