Malzeme: yarim kilo kadayif, 125 gr (4-5 kasik) erimis tereyagi, dovulmus ceviz veya findik.
Muhallebisi icin: 2 su bardagi sut, 3 yemek kasigi un, yarim su bardagi seker, 2 kasik tereyagi,
Surubu icin: 1 su bardagi su, 1 su bardagi seker, 1 tatli kasigi limon suyu.
Yapilisi:
- 1 su bardagi su, 1 su bardagi seker ve 1 tatli kasigi limon suyu ile surubu hazirlayin ve kenara kaldirin.
- Iki kasik tereyagini eritip, unla kavurun, uzerine 2 bardak sutu ve yarim su bardagi sekeri ekleyerek ve surekli karistirarak muhallebiyi yapin. (Eger muhallebi topaklanmissa, mikserle cirpin).
- Kadayifi 125 gram erimis tereyagi ile cukurca bir kapda iyice harmanlayin (karistirin).
- Kadayifin yarisini borcam tepsiye yayip, uzerine muhallebiyi dokun. Ceviz/findik, vs. uzerine serpip, kalan kadayifi yayin.
- Firinda 180 derecede kadayifin uzeri kizarana dek pisirin.
- Firindan cikan kadayifin uzerine daha onceden hazirlanmis olan, soguk serbeti ekleyin ve ertesi gun servis yapin.